lauantai 6. elokuuta 2011

Outsiders


Tyylidekkari tutki eilen Make Your Mark gallerian avajaiset Suvilahdessa. Näyttelyssä esitellään viiden eri kuvantekijän sketsejä, maalauksia ja kollaaseja. Teoksia oli paljon, mutta ne oli hallitusti ripustettu ja tilan kokoavana elementtinä toimi koko galleriaa kiertävä juna, jossa oli kaljapullonkorkkipyörät ja tietenkin graffitimaalauksia.

Näyttelyn piirrustuksista löytyi yksityiskohtaisia töitä, joita jaksoi tutkia pitkään, sekä nerokkaan pelkistettyjä teoksia. Tyylidekkari piti erityisesti Aku Helinin luovasta maalauspohjan käytöstä, sillä hänen töitään nähtiin niin vinyylilevyissä kuin skeittilaudassakin. 

Avajaisten tunnelma oli hilpeä ja lämmin ja Tyylidekkarin tietojen mukaan joitakin töitä meni heti eilen kaupaksi!Tunnelmia illasta:

Tohtori Mangoksi esittäytynyt herra oli valinnut avajaisiin päällensä Berliinistä alle kympillä ostamansa kokonaisuuden. Maasto paita ja housut ovat länsi-Berliinin armeijan ylijäämävarastosta ja kravaatti on Helsingin kirpputorilta. 

Tyylidekkari maalasi styroksisen pään avajaisten yhteydessä vaaleanpunaisella spraymaalilla ja suunnitteli tekevänsä siitä korutelineen työntämällä siihen nuppineuloja, joista koruja voisi roikuttaa. Mutta: voitteko kuvitella, kaksi espanjalaista ryösti pään!!!! Ja kuulemma myös jonkun fillarin, että tiedoksi vain, jos joku kaipaa. Caramba!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti