keskiviikko 17. elokuuta 2011

AmiguruOstin eilen pienen denimlaukun, sillä olen vähän aikaa etsinyt sopivaa pohjaa, johon kiinnittää Amiguru-nalle. Sain nallen äidiltä Japanin tsunamin aikoihin, ja niiden tuotot menevät kriisi ja katastrofi alueiden tukemiseen.
SPR:n Hyvän Mielen Kauppa

Amiguruja saa ostaa Suomen Punaisen Ristin nettikaupasta kympillä ja euron toimituskuluilla. Sivustoilla kerrotaan nallen taustasta näin:

"Amigurumi tulee japaninkielen sanoista ami, joka tarkoittaa kudottua tai neulottua, sekä nuigurumi, joka tarkoittaa täytettyä nukkea. Japanilaisessa perinteessä isoäidit opettavat lastenlapsille virkkauksen alkeet ja tekevät yhdessä lasten kanssa näitä pieniä hahmoja. Ensimmäisen silmukan jälkeen ei välttämättä ole tiedossa, mikä olento on lopputuloksena. Näin amigurumi voi olla yllätys tekijälleenkin. Useimmiten tehdään söpöjä eläimiä, kuten nalleja, kissoja, kaneja tai apinoita. Japanissa virkkaamista verrataan usein meditoimiseen, sillä myös tässä vaaditaan keskittymistä ja rentoudutaan."

Kuulostaa ihan mun virkkaustavalta, ettei tiedä ensimmäisen silmukan jälkeen lopputuloksesta :D Ala-asteen käsityötunnilla virkkaamani sammakko pääsi ilmoitustaululle esimerkkinä oudoimmasta vihreästä lankasykkyrästä. Mutta Spr:n nallet on ihan mahdottoman söpöjä ja tilasin juuri uuden, oranssin nallen. Ajattelin kerätä kaikki värit ja täyttää niillä koko laukun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti