lauantai 20. elokuuta 2011

Hietaniemen mysteerio ratkeaa
Tyylidekkari on ratkaissut ensimmäisen mysteerionsa! Muutama viikko sitten kävin ihmettelemässä Hietsun uutta raflaa ja arvoitukseksi jäi vanhan kahvilan kohtalo. Systemaattiset tutkimukseni ovat tuottaneet tulosta ja olen saanut tietooni, että vanhaa rakennusta odottaa mitä todennäköisimmin purkutuomio.
Nykyään ränsistynyt kahvila- ja pukuhuonerakennus on arkkitehti Gunnar Taucherin suunnittelema ja siellähän pikku Tyylidekkarikin vaihtoi simmarinsa, viettäessään lapsuutensa kesiä Hietsussa.
 

Kahvilan aiempi omistaja Helsingin liikuntavirasto ei taloa enää tarvitse ja sille on jo hankittu purkulupa. Nyt kättä väännetään enää siitä, kenen kuuluu maksaa purkukulut. Erikoista on, että rakennus kuitenkin kelpaisi vielä toiselle taholle, Töölö-Seuralle, joka toivoisi saavansa sen töölöläisten yhteisöjen käyttöön. Seura ei kuitenkaan ole saanut mitään reaktiota halustansa säilyttää rakennus ja kunnostaa se muutaman miljoonan suuruisella remontilla.

Rahaa Töölö-Seura ei ole halukas purkutuomion saaneesta talosta maksamaan ja on tehnyt siitä nimellisen yhden euron tarjouksen. Miksi tällä hetkellä käyttökelvottomasta kahvilasta pitäisikään joutua maksamaan ja eikö kauppa olisi kaikille edullinen, kun kukaan ei joutuisi hoitamaan purkukuluja?

Eikö Helsingin ainoalle todelliselle uimarannalle mahtuisi myös yksi epäkaupallinen rakennus? Miten olisi keväinen akvarellikurssi meren rannalla tai meditaatioryhmä aaltojen kohinan läheisyydessä? Jospa talonvaltaajat rientäisivät paikalle, mikäli Töölö-Seurasta ei ole asiaa hoitamaan...


Lähde: Metro-lehti 16/8/11Ei kommentteja:

Lähetä kommentti