sunnuntai 14. elokuuta 2011

Europe Style

Viimeaikoina Tyylidekkari on tutkinut tiiviisti Euroopan kaupunkeja. Viimeisen kahdeksan kuukauden sisällä tutuiksi ovat tulleet kadut Berliinissä, Tukholmassa, Tallinnassa, Bergamossa, Milanossa, Venetsiassa, Ljubljanassa, Lontoossa ja nyt myös Pariisissa.
Milano

Jos edellä mainituista jättää pienimmät pois laskuista ja vertailee pikaisesti suurimpien metropolien luomaa ensivaikutelmaa ihmisten tyyleistä sanoisin, että Milano oli eniten posh kaupunki, missä tyylin kulmakiviä tuntui olevan korkeat korot ja rahalla ostettu look, ei niinkään persoonallisuus.
Berliinin joulumarkkinat Charlottenburgin linnalla.

Berliini oli eniten vaihtoehtoinen niin pukeutumiseltaan kuin asenteeltaankin. Berliini-tyyli on parhaimmillaan katu-uskottavan rähjäinen ja tyylikäs samaan aikaan.

Lontoon kaduilla Tyylidekkari tapasi tyylien suurimman kirjon ja inspiroitui eniten näkemästään. Lontoossa parhaimpia hupeja olikin seistä kadulla huurteinen Mangers kädessä ja pubin ikkunaan nojaten katsella punkkareita, hippejä ja rokkareita ja ihmetellä, kuinka tyylikkäimmänkin ohikulkijan look saattoikaan näyttää samalla niin vaivattomalta.
Lontoo

Entä Pariisi? Aluksi Tyylidekkari joutui hämmennyksen valtaan näkemästään, sillä ohikulkijoiden tyyli oli silmiinpistävän rento ja käytännöllinen. Joukossa näkyi vain muutamia hienostuneita pariisittaria, loput etenivät lenkkitossuissaan ruuhkaisia katuja eteenpäin. Onneksi Tyylidekkarin harmaat aivosolut toimivat ja ymmärsin, etten voinut nähdä kovinkaan montaa aitoa pariisitarta vierailuni aikana, sillä monet olivat poissa kaupungista elokuun aikana! Näkemäni tyylit olivat siis otanta eri turistien järkevästä ja käyttömukavasta, joskin kovin tylsästä lookista.

Vaikka Pariisi ei tällä kertaa häkellyttänytkään näyttävällä katumuodillaan, pistin merkille mikä sieltä kuitenkin puuttui tyystin: täysi tyylittömyys. Kukaan ei ollut laittanut liikaa meikkiä, liian pieniä vaatteita tai ampunut yli asustamisessa, paitsi yksi jenkki tyttö latinalaiskorttelissa. Näkemäni asut saattoivat olla arkisia, mutta ne olivat myös harmonisia ja chic.

Liika yrittäminen onkin yksinkertaisesti yksi pahimmista tyylimokista. Liian paljon päänvaivaa aiheuttanut asu saa sen kantajankin korostetun tiedostavaksi päällänsä olevista vaatteista ja niin luonnollisuus katoaa tyylin lisäksi myös käyttäytymisestä.

Tyylidekkari on itsekin sortunut monet kerrat liialliseen yrittämiseen ja tiedättekö ketkä sitä tekevät myös? Edellisestä analyysilistasta jäi uupumaan naapurimaamme pääkaupunki ja sieltä Tyylidekkarin havaintojen mukaan löytyy yliyritetyn tyylin mekka. Tukholman tyylille on ominaista, että erityisesti miehistä näkee heidän viettäneen kohtuuttoman pitkän ajan peilin edessä, eikä yhtäkään yksityiskohtaa ole jätetty sattuman varaan. Siitä on katu-uskottavuus ja miehisyys kaukana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti