tiistai 2. elokuuta 2011

Tyylidekkari esittäytyy

Eräänä huhtikuisena aamuna auringon ensimmäiset lämmittävät säteet ylttyivät viimein myös Tyylidekkarin hämärään asuntoon ja valaisivat ilmassa leijailevat pölyhiukkaset. Sen sijaan, että valon säteet olisivat saaneet minut tarttumaan siihen jeesusteipillä paikattuun imuriin, joka oli taas liian pitkään lojunut käyttämättömänä komerossa, tiesin heti minkä aika oli vihdoin koittanut: valita kesän dekkarisarja ja päättää mitä laittaa päälle, sillä kesäloma lähestyi!

Kesäloma vei minut moniin kaukaisiin maihin ja kaupunkeihin ja dekkari kulki mukana ja ratkoi usein murhia juuri siinä kaupungissa missä lomailin. Ajatus Tyylidekkarin synnystä kypsyi. Olisi jo monta kaupunkia ja kirjaa, joita voisin suositella, eikä siinä vielä kaikki -  kerrottavaa riittäisi lisäksi erityisesti muodista ja kulttuurista.

Niinpä kevät eteni ja pölyinen asuntonikin oli muuttunut kesäisen hikiseksi piipahdus paikaksi, jonne takapihalla lomaansa viettävien naapureiden grillauksen aromit leijailivat ikkunasta sisään. Helteen hellimät harmaat aivosoluni hahmottelivat blogin koostuvan seuraavista osa-alueista: kaupunkien ja dekkareiden esittely, tyyli ja muoti sekä muotipiirrustus. 

Jos Tyylidekkari tulee toimimaan, rupean sen avulla piirtämään ja ratkaisen jokaista askarruttavan mysteerion; mitä laittaa tänään päälle?

1 kommentti: