torstai 1. syyskuuta 2011

Torkkelinmäen puistokirppis


Viime viikon torstaina järjestettiin puistokirppis Torkkelinmäelle kolmatta kertaa. Jo ensimmäinen kerta oli menestys, mutta jätti jälkeensä valtavan jäte määrän. Myöhemmillä kerroilla paikalle on järjestetty kierrätyskeskuksen auto, johon voi tuoda myymättömäksi jääneet tavarat.Sateisten päivien jälkeen kesä tuntuu jo kaukaiselta, vaikka vielä viikko sitten kansaa helli aurinko. Lämpö ja mainio tapahtuma saivat ihmiset liikkeelle. Saavuin Torkkelinmäelle viiden aikaan, ja minua kohtasi odottamaton näky, sisäänkäynti mäen päälle oli tukossa. Myyjiä oli saapunut paikalle niin paljon, että viimeisimmät eivät mahtuneet enää puistoalueelle, vaan joutuivat asettumaan mäelle johtavien kapeiden teiden varteen. Niinpä tiet täyttyivät myyjistä, asiakkaista, pyöristä ja lastenrattaista ja Tyylidekkari juuttui heti ensimmäiseksi paikalleen pysähtyneeseen sumaan.

Mäen päälle päästyäni näin satojen ihmisten kärränneen puistoon käytettyjä vaatteita, tavaroita, oma tekemiä leivonnaisia ja käsitöitä. Puiden katveesta löytyi dj, joka levyjen soittamisen välissä kuulutti hilpeästi kadonneita ihmisiä. Paikalla koko päivän viettäneen tietolähteeni mukaan äiti ja tytär olivat etsineet toisiaan useita tunteja ja aina toisen löytyessä toinen oli jo kadonnut.

Väentungos, helle, shoppailu, hälinä: ilmassa leijaili suurkaupungin tunnelmaa ja olin haltioissani! Myytävä tavara lojui tai roikkui mitä monipuolisimmissa paikoissa ja tavaran laatu oli laadukasta ja kiinnostavaa. Tungoksesta huolimatta ihmiset keskustelivat vento vieraiden kanssa ja hinnoista neuvoteltiin. Ja mikä parasta, hinnat olivat kohtuullisia, mitä ei enää usein voi sanoa Helsingin vakituisilla kirpputoreilla käydessään. Spontaani myyntikeikka ilman pöytävarauksia ja maksuja, kansalaisaktivismin toteuttaminen ja yhteishenki ovat varmasti asioita, jotka tuovat myyjälle rahassa mittaamatonta lisäarvoa.


Löytöjä olisi tehnyt vielä paljon enemmänkin, ellei olisi pitänyt kiiruhtaa jooga tunnille ja ellei käteinen olisi loppunut kesken. Ja jos taskussa olisi pyörinyt ylimääräinen satanen, olisin ostanutMiuMiun juuri oikean kokoiset, nuden väriset kiiltonahka korkokengät 90 eurolla...
Huopahattu 1€.

Paita 4€. Ostettu alunperin New Yorkin vintageliikkeestä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti