perjantai 23. syyskuuta 2011

VillipuutarhaVein isin kuukausi sitten syntymäpäivälounaalle Kallion Villipuutarha-kahvilaan. Kaarlenkadun kulmaan joku aika sitten perustettu yritys edustaa kaupunginosan uutta ilmettä, joka on tervetullut lisä pizzerioiden ja kaljabaarien ylitsepursuavaan tarjontaan. Villipuutarhan lisäksi Kallioon on avattu muitakin selvästi korkeammalle profiloituneita kahviloita sekä vintage-liikkeitä, ja kaikissa on alueelle sopiva vaihtoehtoinen tyyli.Villipuutarha on sisustettu mielikuvituksekkaasti vanhoilla leluilla, tavaroilla ja rojulla. Myynnissä on myös ruotsalaisen luksushippi merkin, Odd Mollyn romanttisia vaatteita. Odd Mollyn vaatteita on nähty muissakin liikkeissä, jotka eivät pääsääntöisesti ole vaatekauppoja. Vaatteiden käsintehdyt yksityiskohdat ja vanhanajan romantiikka luovat vintage-tunnelmaa.


Meillä kävi huono tuuri, sillä samana päivänä, kun oli isin syntymäpäivä, CityDealin lahjakortit Villipuutarhaan umpeutuivat, ja matti myöhäset jonottivat salaattejaan. Diiliä tai ei, tarjolla oli ainoastaan samaa salaattia kaikille, ilman lahjakorttia saimme vain maksaa siitä täyden 9,5 euron hinnan. Väen ryntäyksestä johtuen salaattiainekset taisivat loppua kesken, sillä fetasalaatissani oli kaksi fetapalaa. Ja kaikki muutkin ainekset taisivat olla loppu, sillä salaatit olivat niin pienet, että jouduimme lähteä kotiin syömään lounasta, heti kahvilasta lähdettyämme. Keskellä viikkoa lounasaikaan 9,5 euroa alkupalan kokoisesta salaatista on ydinkeskustassakin paljon, puhumattakaan Kalliosta.


Palvelu oli kuitenkin todella ystävällistä ja italiainen kahvi (3€) hyvää. Syntymäpäivälounaalle en tänne enää ketään toisi, mutta ehkä aamiaiselle kyllä. Kallioon tarvitaan vain vielä lisää vastaavanlaisia tyylikkään boheemeita kahviloita, jotta kilpailu toisi parannusta lounaslistaan.


Kauppa ja kahvila Villipuutarha, Kaarlenkatu 13. ti-pe 12-18, la 10-14 luksus aamiainen pöytävarauksella.

2 kommenttia:

  1. Ihan sairaan mageita kuvia! Pasi ei uskonut, että ne on Kalliosta!!!!!

    VastaaPoista
  2. hah haa!kiitti :) vaik mul on ihan sellanen "räps and go"-taktiikka.

    VastaaPoista