maanantai 26. syyskuuta 2011

ELLE FANNING


Elle Fanning on vasta varhaisteini,  mutta vuonna 1998 syntyneellä yhdysvaltalaisella näyttelijättärellä on jo pitkä ura takanaan monissa eri mainoksissa, tv-sarjoissa ja elokuvissa. Viime aikoina Elle on tullut minua kaikkialla vastaan ja huomaan pitäväni hänestä koko ajan enemmän. Lapsena hän on tietenkin ollut syötävän suloinen, mutta moni lapsinäyttelijä menettää jotain valovoimaisuudestaan kasvaessaan ja taika häviää. Näin kävi esimerkiksi Oscarin sivuosastaan lapsena saaneelle Anna Paquille, jonka suoritusta Piano-elokuvassa muistelen yhä hämmästyneenä, mutta jonka piirteet ja valovoimaisuus eivät säilyneet hänen kasvaessaan, ainakaan tarpeeksi täyttääkseen suuret valkokankaat.

Anna Paquin Piano-elokuvassa.
Anna näyttelee tällä hetkellä True Blood-sarjassa.

Jos tuntuu, että on nähnyt Elle Fanningia jo vuosia lapsinäyttelijän osissa eri elokuvissa, sille on selityksensä, sillä Ellen neljä vuotta vanhempi sisko, Dakota Fanning on saman näköinen, ja minäkin olen sekoittanut heidät. Dakota on nähty muun muassa Hide & Seek-leffassa, Twighlight pätkissä ja lukuisissa tv-sarjoissa. Elle Fanningin olen itse nähnyt elokuvissa Babel, Sofia Coppolan viimeisimmissä elokuvassa Somewhere sekä klassikko scifi-seikkailuja kunnioittavassa Super8 leffassa.

Vasemmalla Dakota, oikealla pikkusisko Elle.
Ellessä on jotain todella kiinnostavaa ja ensi sijassa hän on hyvä näyttelijä. Katsoessaan häntä muistaa hyvin elävästi millaista oli olla 13-vuotias tyttö ihan vain siksi, että hän on niin autenttinen. Katumuotiblogi Streetfsn:ltä bongaamani kuva puolestaan osoittaa, että hän on myös nouseva tyylitaituri, joka pukeutuu samalla sekä älykkömäisesti että juuri iälleen sopivasti.

Elle Voguen muotikuvissa:

Ellen siviilityyli toissa viikon New Yorkin muotiviikoilla:
Streetfsn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti