keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Because parents aren´t worth itPuistattava valtakamppailu L'oréalilla 

Ranskalainen L'Oréal on maailman suurin kosmetiikkayritys ja sen pääomistaja, 88-vuotias Liliane Bettencourt on Ranskan rikkain ja maailman toisiksi rikkain nainen, Walmartin perijättären jälkeen. Bettencourt on perinyt 1900-luvun alussa perustetun L'Oréalin isältään ja hänen lisäksensä toista isoa osaa yhtiön osakkeista hallitsee nykyään sveitsiläinen ruoka-alan jättiyhtiö, Nestlé. 

Tämän viikon maanantaina Bettencourt hävisi oikeustaistelun tytärtään vastaan, jonka mukaan Bettencourt ei kykene enää hoitamaan perheen 15 miljardin euron omaisuutta. Perijätär tuomittiin kyvyttömäksi huolehtimaan omaisuudestaan ja määräsi tämän perheensä suojelun alaiseksi. Hän menettää paikkansa L'Oréalin hallituksessa ja yrityksen johdossa. 


Bettencourt on kertonut aiemmin lehdistölle, että hän on valmis julistamaan tyttärelleen "ydinsodan" ja aikovansa lähteä Ranskasta, jos tytär voittaa. Tytär puolestaan väittää äitinsä kärsivän "ahneuden kierteestä" ja että hänellä on neuvonantajinaan kylmiä opportunisteja. 

Tällä hetkellä Ranskan hallitus on huolissaan menettävänsä yhtiön Sveitsiin, Nestlélle, jos Bettencourtin osakkeet tulisivat myyntiin. L'Oréal työllistää Ranskassa noin 63 000 ihmistä. L'Oréal käyttää edelleen eläinkokeita tuotteidensa ainesosien testaamiseen, joka on ristiriidassa sen vuonna 2006 ostaman The Body Shopin ideologian kanssa. Myös Nestléllä on tahrattu menneisyys, josta se ei ikinä taida päästä eroon. Tahra liittyy 1950-1970-luvuilla tapahtuneeseen agressiiviseen äidinmaitokorvikkeen mainontaan kehitysmaissa, minkä johdosta kuoli miljoonia vauvoja. 

Ulkopuolisen on mahdoton tietää, mikä on totuus yltiörikkaan äidin ja tyttären suhteessa, mutta oli se mikä tahansa, tarina on surullinen. Raha ja perinnöt tuppaavat monesti monimutkaistamaan elämää enemmän kuin helpottavan ja jos on jo 88-vuotias, aikaa ei  luulisi olevan sotimaan lähimmäisten kanssa, tai saa kuolla yksin. Rikkaana ja yksin. Jipii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti