perjantai 18. marraskuuta 2011

Versace

Gianni Versace perusti nimeänsä kantavan merkin vuonna 1978. Ensimmäinen Versace vaateliike avattiin Milanoon samana vuonna ja sen suosio oli välitön. Vuonna 1946 syntynyt Gianni oppi räätälöintiä ompelija äidiltänsä ja hän alkoi jo lapsena valmistaa itse vaatteita. Gianni Versace opiskeli arkkitehtuuria, muttei koskaan saanut varsinaista koulutusta vaatealalle. Hänen voimakkaan naisellinen ja korostetun seksikäs tyylinsä suunnitella naisille palkittiin moninkertaisesti ja hänen asujaan nähtiin myös teatterissa, baletissa ja oopperassa.

Vuonna 1997 Versace oli palaamassa Miami Beachilla sijaitsevaan kartanoonsa, kun Andrew Cunanan ampui hänet ja Versace kuoli välittömästi. Myöhemmin ampuja tappoi itsensä.

Kaksi kuukautta kuoleman jälkeen Gianni Versacen sisarukset ottivat muotitalon haltuunsa ja Santo Versace ryhtyi yhtiön johtajaksi ja Donatella Versace taiteelliseksi johtajaksi. Sisarukset ovat pitäneet veljensä perinnön menestyneenä ja Versace on tänä päivänä maailman johtavia muotitaloja.

Uusin Versacen kampanja on ollut sen yhteistyö H&M:n kanssa ja mallisto tuli myyntiin eilen Kämpin myymälässä. Malliston mainostus on ollut massiivista ja asut on tullut nähtyä moneen kertaan niin muotibloggaajien päällä kuin televisiossakin. Siinä missä ensimmäiset kuvat asuista näyttivät kiinnostavilta ja tuoreilta, viimeiset tulivat korvista ulos jo siinä määrin, että mielenkiinto lähteä katsomaan fyysistä mallistoa myymälään oli kadonnut kokonaan. Voi olla, että koko malliston ylenpalttinen ilme ei myöskään vain ollut minulle suunnattu.

Sen sijaan kukaan ei voine kiistää, että merkin tuotokset ovat nerokkaan rohkeita ja ihanan näyttäviä muotikuvissa ja säihkyvässä ympäristössä. Versace vaatii ympärilleen ylellisyyttä ja isoja mittasuhteita.

Versace syksy/talvimallisto 1998

Versace kevät/kesämallistosta 1991

Vogue Paris 1999

Moda Italia 1991

Versace syksy/talvi 1994. Versacen sanotaan olleen osana luomassa 90-luvun huippumalli-ilmiötä. Kuvassa Christy Turlington, Nadja Auermann, Cindy Crawford, Stephanie Seymour & Claudia Schiffer.

Vogue Italia 1999

Vogue Italia 1992

Donatella Versace 1993 by Steven Meisel

Harper´s Bazaar 1996. Gwyneth PaltrowEi kommentteja:

Lähetä kommentti