maanantai 7. marraskuuta 2011

Tyylidekkarin lapsuudesta

Marilla, Lotta, Rasmus, Diana, Maisa, Helena, Terttu, Tommi ja Elaine.
Löysin piirongin laatikosta kirjekuoren, jonka päälle oli kirjoitettu Räätälittären perhe, Elainen perhe, sekä sivuhenkilöt. Kirjekuoressa oli paperinukkeja, joiden etunimet on kirjoitettu jokaisen hahmon takapuolelle ja vaatteet on kiinnitetty sinitarralla. Kuoresta löytyy tietenkin myös vaihtovaatteita, sekä muuta tarpeellista, kuten lastenrattaat Rasmukselle ja Tommille.

Paperinukeilla leikkiminen on suvussa kulkenut perinne, sillä äidilläni ja hänen kolmella siskollaan oli paperinukkeja kokonainen laatikollinen ja niitäkin säilytettiin niin, että myös me lapset saimme leikkiä niillä. Omaa paperinukkekokoelmaamme minä ja kaksoissiskoni kerrytimme joka kesä Maarianhaminan leikkikalukaupasta valituilla hahmoilla, sekä piirtämällä niitä itse. Räätälittären ja Elainen perheistä erotan selvästi, mitkä ovat minun ja mitkä siskoni piirtämiä ja pidän kyllä siskoni töistä eniten. Ne ovat valkopukuiset Elaine ja Terttu ja punanenäinen Tommi.

Normaalisti piirsimme vain eläinhahmoja, joita myöskin on joitan tallella. Jokainen kirjekuori on nimetty joko perheiden nimellä, tai viittauksella leikin tyyliin, kuten: "pupu ja sammakko, jotka asuvat vankkureissa." Olemme olleet siis aika järjestelmällisiä, sillä kirjekuorien avulla on helposti voinut valita, mikä tarina valitaan sen kerran leikiksi. Esittelen lisää myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti