tiistai 6. maaliskuuta 2012

Marni

H&M:n yhteistyömallistoista on muodostunut vuosien varrella aivan oma instituutionsa ja designtalojen astelu halpaketjun myymälöihin jatkuu yhä kiihtyvällä tahdilla. Vaikka en aina mene edes liikkeeseen asti katsomaan tuotteita saatika, että ostaisin jotain, on markkinashowta hauska seurata ja tieto uudesta suunnittelijasta on aina yhtä kiinnostavaa.

Tällä viikolla vuorossa on siis Marni.

Marni on vuonna 1994 perustettu italialainen vaatemerkki. Merkin perustaja Consuelo Castinglioni nimesi merkin sisarensa mukaan ja toimii Marnin pääsuunnittelijana.

Marni merkki syntyi, kun Consuelo ryhtyi suunnittelemaan naisten turkkeja, sillä hänen aviomiehensä perheellä oli turkisyritys. Pian mukaan tulivat myös muut naisten vaatteet, kun turkisasiakkaat tarvitsivat jotain myös turkkinsa alle. Marnin naisten vaatteita on luonnehdittu sanoilla "funky", "quirky", "naisellinen", "boheemi". Printit, colorblocking ja vintagetyyli ovat olleet osa Marni-tyyliä alusta asti. Vuodesta 2007 lähtien muotitalo on valmistanut vaatteita myös miehille.

Marni on edelleen perheyritys, jossa työskentelevät Consuelon lisäksi tämän aviomies ja tytär.
Consuelo Castiglionin kerrotaan olevan ujo älykkö, joka antaa harvoin haastatteluja. Torstaina 8.3. H&M liikkeisiin tulevan yhteistyömalliston ansiosta Consuelosta on nyt voinut lukea muotilehdistä. Niissä on kirjoitettu, että Consuelo Castiglioni rakastaa suunnittelussaan materiaalien yhdistelemistä ja hyödyntää jäykän ja kevyen kankaan luomaa kontrastia. Hän ihailee Commes des Garconsin suunnittelijaa Rei Kawakuboa, jonka näkee radikaalina ja mielikuvituksekkaana ja pelkää eniten omissa töissään kaavoihin kangistumista.

Hän on utelias luonne, mistä ammentaa inspiraationsa ja hänen äitinsä kauniit vaatteet saivat hänet ensi kertaa kiinnostumaan muodista. Consuelo toivoo, että naiset, jotka pukeutuvat Marniin tuntevat itsensä itsevarmaksi ja luonnolliseksi.

Olisin valinnut mainoskuvien perusteella H&M:n mallistosta parit housut, mutta koska ne eivät tällä hetkellä mahdu jalkaan, valintani ovat asusteet. Tässä Tyylidekkarin Marni valinnat:
Ja jos legginsit venyisivät sen verran, niin ehkä myös nämä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti