lauantai 7. tammikuuta 2012

LUX HELSINKI

Hyvät kaupunkilaiset: 
Lux Helsinki kaupunkitapahtuma on nähtävänä vielä maanantaihin asti! Viidestä valoteoksesta koostuva tapahtuma muodostaa noin kolmen kilometrin kävelyreitin kantakaupungin alueella. Valot syttyvät vielä sunnuntaina ja maanantaina klo 16 ja sammuvat klo 22. Reitin varrella on oheisohjelmaa, kuten tulisirkus Walkean esitys Hesperian puistossa klo 18 ja 19.30.

Lauantai-iltana reitti oli vilkkaassa ja innokkaassa käytössä ja valkea lumi sai valoista värikkään ympäristön hohtamaan entistäkin kirkkaampana.

Senaatintorin jättimäisen Rubikin kuution on suunnitellut Matti Jykylä, joka on vastannut myös Flow-festivaalin valoista. Kuution ruudut syttyvät ja sammuilevat ja palikka pyörii musiikin säestyksessä.Kuu ja suurkirkko kilpailivat huomiosta kuution kanssaTaisin kävellä väärältä puolelta musiikkitaloa, sillä en huomannut sinne sijoitettua teosta. Sen sijaan kuvasin vanhojen makasiinien raunioiden kupeeseen perustetun leirin sisäänkäyntiä ja ihmettelin onko paikan päälle saatu sähköt talveksi, vai elävätkö ihmiset puulämmityksen avulla puolijoukkueteltassaan. Torikokous - Occupy Finland on kokoontunut Kansalaistorilla jo lokakuusta lähtien ja sen avulla halutaan ottaa kantaa maailman epäkohtiin ja epätasa-arvoisuuteen ja saada ihmisten äänet kuuluviin. Liike on saanut ideansa vastaavasta aktivismista maailmalla, kuten Wall Streetin valtauksesta.


Finlandia-talon valoteoksen on suunnitellut Juha Rouhikoski. Teoksessa on käytetty hyväksi ympäristön puita, jotka heijastuvat varjokuvina rakennuksen pintaan ja se kertoo talon asemasta muuttuvassa ympäristössä.


Töölönlahtea valaisi Stadionin tornin laaserit ja Linnanmäen maailmanpyörä.


Töölönlahden rannalla on Lantern Park-niminen teos, joka käsittää kymmeniä erilaisia valolyhtyjä. Tekijöinä on Aalto-yliopiston, Teatterikorkeakoulun, Metropolian ja Kuvataideakatemian opiskelijoita.Kävellessäni lyhtyjen valaisemaa rantaa pitkin saavuin Oopperatalon amfille juuri samalla hetkellä, kun tulisirkuksen näytös alkoi ja pysähdyin hetkeksi. Ihmisiä oli paikalla kuitenkin niin paljon, ettei esityksestä nähnyt mitään ja pakkanen alkoi kiristyä. Tyylidekkari suuntasi tiensä kuumalle kaakaolle ja suosittelee sirkuksesta kiinnostuneita saapumaan ajoissa ennen esityksen alkua paikalle termospullo mukanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti